back

Розпочали реалізовувати районну цільову програму

27 грудня 2017

За результатами співбесіди, що відбулася 26 грудня у районній державній адміністрації, на посаду методиста з питань туризму районного Будинку культури призначать Олену Філонову, - про це повідомив в.о. голови районної державної адміністрації Руслан Веремієнко.

26 грудня у районній державній адміністрації провели співбесіди з кандидатами на посаду методиста районного Будинку культури з питань туризму. Загалом, для здобуття цієї посади написали заяви 4 особи, у проведенні співбесіди взяли участь 3 кандидати. Головним критерієм відбору було презентування свого бачення практичного розвитку туризму Новгород-Сіверського району з перспективою на один та п'ять років. Учасники співбесіди презентували свої ідеї і проекти розвитку внутрішнього туризму, залучення до цієї роботи представників територіальних громад Новгород-Сіверського району.

Нагадаємо, що вісімнадцята сесія районної ради сьомого скликання затвердила районну цільову Програму розвитку туризму у Новгород-Сіверському районі на 2018-2020 роки, яка передбачає координацію спільних дій органів виконавчої влади та місцевого самоврядування у напрямі розвитку туризму у районі. Розвиток туристичної індустрії відбуватиметься на засадах ефективної співпраці влади, бізнесу та громадськості.

Як зазначила Ніна Матвіюк, з 01 січня 2018 року планується введення нової посади – методист з питань туризму Новгород-Сіверського районного Будинку культури Новгород-Сіверської районної ради Чернігівської області. Першочергово упродовж І етапу реалізації програми у 2018-2019 роках планується розробка нових туристичних маршрутів, створення Інтернет-сторінок та поширення інформації щодо туристичної привабливості району через мережу Інтернет і засоби масової інформації, відкриття туристично-інформаційного центру.

Також Програмою передбачено встановлення інформаційних щитів, дороговказівників до туристичних об’єктів, придбання автотранспорту, туристичного інвентарю, розробка інвестиційних, грантових пропозицій щодо розширення туристичної інфраструктури, проведення конкурсу цікавих ідей щодо розвитку туризму та визначення 5 кращих проектів та інше.

За результатами співбесіди на посаду методиста з питань туризму районного Будинку культури будуть рекомендувати Олену Філонову.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату районної державної адміністрації