back

Брати Капранови у районній бібліотеці

15 грудня 2017

14 грудня до Новгород-Сіверської центральної бібліотеки завітали Брати Капранови – відомі українські письменники, публіцисти, громадські діячі, видавці. Революція Гідності і Майдан – це недавня наша історія, живі свідчення якої вирішили залишити нащадкам Брати Капранови, написавши книжку-розслідування «Майдан. Таємні файли», презентація якої відбулася у районній бібліотеці.

У цій книзі автори спробували дослідити витоки Майдану, причини, хто його готував, і перейти на постмайданні процеси, що тривали до травня 2014 року.

Брати Капранови знають, що дуже багато не знайшли, і розуміють, що пам’ять Майдану – це не лише суспільна пам’ять, а й індивідуальна. Тому в кінці книги вони помістили кілька порожніх сторінок під назвою «Мій Майдан. Запишіть, яким був ваш Майдан і передайте своїм онукам». Це для того, щоб колись нашим онукам не розповідали, що незалежність їм упала з неба.

На зустрічі Брати Капранови коротко ознайомили присутніх і зі своїми попередніми виданнями – «Кобзар 2000», «Історія незалежної України», «Забудь-річка», «Щоденник моєї секретарки» та іншими. Після їх виступу всі бажаючи змогли придбати книги з автографами авторів.

Тетяна Костюкова, директор Новгород-Сіверської районної централізованої бібліотечної системи