back

Анатолій Євлахов: "Головне, щоб кошти надійшли на добрі справи"

13 грудня 2017

13 грудня народний депутат України Анатолій Євлахов зустрівся з виборцями Новгород-Сіверського району. Під час зустрічі народний депутат розповів про свою депутатську діяльність та відповів на питання виборців.

Як повідомив Анатолій Євлахов, завдяки його діяльності у 2017 році вдалося реалізувати ряд проектів, спрямованих на підтримання первинної ланки медико-санітарної допомоги у Новгород-Сіверському районі, вирішення нагальних проблем життєдіяльності сільських населених пунктів та будівництва дитячих майданчиків.

Так, у 2017 році із залученням коштів державного бюджету вдалося суттєво посилити первинну ланку медичної допомоги: придбано 52 велосипеди та 21 медичну сумку з комплектами надання первинної медичної допомоги. У селі Грем'яч реалізовано інфраструктурний проект зі встановлення вуличного LED-освітлення на загальну суму 850 тис. грн, побудовано 3 дитячі майданчики у Смячі, Дігтярівці та Лизунівці.

У планах народного депутата першочергово – підтримання медичних закладів Новгород-Сіверського району. Для цього народним депутатом планується виділення 180 тис. грн. на закупівлю персональних комп'ютерів та оргтехніки для кабінетів лікарів первинної ланки та близько 1 млн. грн.!!! для потреб центральної районної лікарні.

"Для мене важливо не втручатись у розподіл цих коштів. Головні лікарі самі розподілять їх на найважливіші потреби. Я, як для народний депутат, контролюватиму їх використання…. Головне, щоб кошти надійшли на добрі справи…", - зазначив у своєму виступі Анатолій Євлахов.

Головні акценти діяльності Анатолія Євлахова у наступному році – підтримання територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), оскільки реальний стан цих об'єктів та якість надання таких послуг залишаються вкрай низькими. Тому у наступному році, за підтримки народного депутата, планується виділити кошти для закупівлі легкового автомобіля, велосипедів для соціальних працівників. Та головне – оснащення закладу новим обладнанням для ремонту взуття, одягу, надання перукарських послуг.

У наступному році на теренах району з'явиться ще один спортивний об'єкт – стадіон із штучним покриттям. Гроші на нього, як запевнив народний депутат, надійдуть до квітня 2018 року. Від районної влади – надати пропозиції народному депутату стосовно місця його розташування.

Виборців, у свою чергу, цікавили питання надання субсидій населенню; відновлення діяльності місцевої бази відпочинку та залучення до цього меценатів та інвесторів; ремонт системи опалення районного Будинку культури; сприяння у придбанні автобусу для обслуговування туристичних маршрутів; ремонт Гремяцької зош І-ІІІ ст.; стан пам'яток архітектури та залучення коштів обласного бюджету для їх реставрації або ремонту, пришвидшення процесу введення в експлуатацію лінійного прискорювача у Чернігівському обласному онкодиспансері та інші питання.

На зустріч з народним депутатом прийшли близько 150 жителів району та міста.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату районної державної адміністрації