back

Всеукраїнський тиждень права

08 грудня 2017

5 грудня у Новгород-Сіверській районній бібліотеці для дітей пройшла година правознавства “Права і закони в твоєму житті”. Начальник відділу «Новгород-Сіверське бюро правової допомоги» Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталія Довбня познайомила учасників більш фахово з правами і законами, що захищають підлітків у нашій державі.

Діти ознайомились з книжковою викладкою на тематику правознавства, взяли участь у правовій бліц-вікторині та переглянули мультимедійну презентацію “Захист дитинства у цілому світі – це місія честі, любові й добра”. Кожний присутній отримав буклет “Твої права – твій захист” від Наталії Довбні, у якій стисло намічено правові орієнтири для кожної дитини.

Сьогодні вже недостатньо просто змінювати світ в інтересах дітей та молоді, сьогодні вже йде мова про те, щоб змінювати світ разом з підростаючим поколінням. Для цього треба слухати, що кажуть молоді люди, треба надавати їм можливість висловлювати свою думку і брати участь у прийнятті рішень, що торкаються їх життя. Настав час перейти від доброчинності стосовно дітей до визнання того, що дитина, як і кожна людина, має власні права.

За повідомленням відділу культури районної державної адміністрації.