back

Результати роботи Новгород-Сіверского відділення УВД ФССУ в Чернігівській області за 9 місяців 2017 року

22 листопада 2017

В Новгород-Сіверському відділенні управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Чернігівській області на початок 2017 року на обліку перебувало 1789 страхувальників, в тому числі 826 – фізичні особи (особисто).

Станом на 01.10.2017 року на обліку перебуває 1601 cтрахувальник та 120 осіб, яким призначено страхові виплати по стійкій втраті працездатності та втраті годувальника.

Доходна частина за 9 місяців 2017 року становить 61,5 тис. грн.

За 9 місяців поточного року спеціалістами відділення проведено 70 перевірок страхувальників, в тому числі 7 позапланових.

За результатами 32 перевірок встановлені порушення та нараховані фінансові (штрафні) санкції на загальну суму 17,6 тис. грн., які сплачені в повному обсязі.

Витратна частина за звітний період склала 6 627, 1 тис. грн.

Протягом звітного періоду 2017 року допомога у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю по травмі на виробництві надавалась 2 осабам. Випадків стійкої втрати професійної працездатності не було.

Протягом 9-ти місяців 2017 року на підприємствах району зареєстровано 1 страховий випадок, в якому постраждала 1 особа без смертельних наслідків. Професійних захворювань не зареєстровано.

За звітний період страхувальниками надано 1120 заяв-розрахунку на фінансування матеріального забезпечення на загальну суму 4761,9 тис. грн.

Для упередження незаконного витрачання коштів Фонду по всіх заявах-розрахунках проводиться аналіз даних зазначених у розрахунку, що дає змогу забезпечити щоденний контроль та моніторинг заявлених страхувальником сум.

В разі настання виробничого травмування Фонд компенсує втрачений заробіток, займається комплексною реабілітацією, відновленням здоров'я та працездатності.

Загалом надається 24 види медико-соціальної допомоги відповідно характеру отриманої виробничої травми та профзахворювання: це і щомісячна грошова сума в разі часткової чи повної втрати працездатності, що компенсує відповідну частину втраченого заробітку потерпілого; виплати особам, які мають на це право в разі втрати годувальника; відшкодування по тимчасовій втраті працездатності; витрати на поховання; одноразові виплати, оплата виробів медичного призначення, медикаментозних препаратів, технічних засобів реабілітації, санаторно- курортне лікування і реабілітація та інше.

Наразі в відділенні перебуває 131 потерпілий, із них по Новгород-Сіверському району 83 особи, по Семенівському 48 осіб. Всі вони отримують щомісячні страхові виплати в разі часткової чи повної втрати працездатності. 12 чоловік отримують щомісячні страхові виплати, як особи, що мають право в разі втрати годувальника.

Також здійснюються виплати тимчасово переміщеним особам з Донецької (на обліку 10 осіб) та Луганської (на обліку 9 осіб) областей. Потерпілим на виробництві з початку року виплачено 1803,9 тис. грн. та надано медико - соціальні послуги на суму 157,9 тис. грн. На відновлювальне лікування застрахованих осіб в умовах санаторно - курортних закладів після перенесених захворювань і травм витрати із бюджету Фонду склали 125,2 тис. грн., реабілітацію пройшли 9 осіб.

Допомога по тимчасовій непрацездатності за 9 місяців склала 3 207,8 тис. грн., загальна кількість оплачених днів по тимчасовій непрацездатності в порівнянні з відповідним періодом 2016 року збільшилась на 22 дні та склала 25 958 днів.

Допомога по вагітності та пологах - 1489,8 тис. грн. Кількість оплачених днів збільшилась на 1190 та склала 12 372 дні.

Зобов’язаннь страхувальників на 01.10.2017 року немає .

Зобов’язання Фонду станом на 01.10.2017 року у порівнянні з початком року зменшилась на 11,3 тис. грн., та склали 59,2 тис.грн.

Новгород – Сіверським відділенням постійно ведеться роз’яснювальна робота зі страхувальниками (бухгалтерами та головами комісій (уповноваженими) із соціального страхування) щодо своєчасної обробки лікарняних листків, включення їх до заяв-розрахунків та своєчасної подачі заяв-розрахунків до відділення з метою зменшення заборгованості за Фондом та своєчасного отримання коштів застрахованими особами.

Новгород –Сіверське відділення УВД ФСС в Чернігівській області

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Охорона праці на автотранспорті