back

У 2018 році передбачать кошти на проведення грантів для реалізації туристичних проектів у Новгород-Сіверському районі

13 листопада 2017

Про першочергові кроки районної влади у сфері розвитку туристичної галузі, перетворення її на джерело доходу для місцевих бюджетів, нові ідеї і проекти у цій сфері йшлося на службовій нараді 13 листопада ц.р. за участю в.о. голови районної державної адміністрації Руслана Веремієнка та голови районної ради В'ячеслава Кауфмана.

Своїм баченням ситуації і ідеями стосовно активізації роботи з реалізації районної Програми розвитку туризму на 2013-2020 роки, залучення коштів районного бюджету для проведення конкурсу міні-грантів, зокрема і в сфері туризму, підтримання підприємців, які працюють у цій сфері, ділилися керівник апарату районної державної адміністрації Наталія Разумейко, начальник відділу культури районної державної адміністрації Ніна Матвіюк, начальник відділу економіки, торгівлі та інфраструктури Тетяна Горбонос.

Як зазначив Руслан Веремієнко, у районному Будинку культури найближчим часом буде створена посада методиста з питань розвитку туризму. Розробка вимог до її діяльності покладена на відділ культури районної державної адміністрації. Головний підхід у відборі кандидата – інноваційність і креативність у реалізації завдань та якісна реклама туристичної інфраструктури району.

За словами Руслана Веремієнка, у районному бюджеті-2018 будуть передбачені кошти для фінансування грантових проектів. Це дасть можливість залучити до розвитку туризму громадські організації, окремих громадян на конкурсній основі. Зазнає новацій і районна Програма підтримки малого підприємництва – будуть створені фінансові умови для стимулювання підприємців, що працюватимуть у сфері надання туристичних послуг. Також для них планують суттєво зменшити місцеві податки і збори.

Зміни до існуючих програм мають подати на затвердження районній раді наприкінці листопада.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату районної державної адміністрації