back

9 листопада - Всеукраїнський День працівників культури та майстрів народних мистецтв

10 листопада 2017

10 листопада у районному Будинку культури відбувся урочистий захід з нагоди святкування Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народних мистецтв, на якому були присутні працівники клубних закладів, члени творчих колективів району, майстри та аматори народного мистецтва.

Це свято стосується кожного з нас, адже всі ми є носіями традицій, звичаїв сіл району, зрештою, країни, в якій ми живемо. Споконвіку пісня й танок, музика й слово, витвори майстрів народної творчості були виразниками національної ідеї, оберегами історичної пам’яті, які живили і зміцнювали надію народу на краще майбутнє.

Найтепліші слова привітання і найщиріші слова вдячності на адресу працівників культосвітніх закладів висловили в.о. голови районної державної адміністрації Руслан Веремієнко, голова районної ради В'ячеслав Кауфман, начальник відділу культури районної державної адміністрації Ніна Матвіюк.

Загалом мережа культурних закладів у районі складається з 79 закладів культури, у тому числі районний Будинок культури, 40 сільських клубних закладів, 38 бібліотек-філій районної централізованої бібліотечної системи.

Самодіяльні та художні колективи району постійно представляют наш район в Обласному фольклорному фестивалі-конкурсі ім. В. Полевика. Колективи Новгород-Сіверського району - жіночий вокальний ансамбль "Барви Сіверщини" Новгород-Сіверського районного Будинку культури та фольклорний ансамбль "Полісяночка" Кудлаївського сільського Будинку культури отримали переможні Дипломи І ступеня. Також майстри народного мистецтва брали участь у Міжнародному фольклорному фестивалі національних культур "Поліське коло" у м. Чернігові до Дня незалежності України.

Кращі працівники культури були нагороджені почесними грамотами та подяками за активну культурно-просвітницьку діяльність та розвиток галузі в ім’я розквіту рідного краю й на благо України.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату районної державної адміністрації