back

Відбувся районний тур фізкультурно-патріотичного фестивалю школярів України "Козацький гарт - 2017”

13 жовтня 2017

13 жовтня на міському стадіоні відбувся районний тур фізкультурно-патріотичного фестивалю школярів України "Козацький гарт”, присвячений Дню українського козацтва і свята Покрови пресвятої Богородиці.

З вітальним словом до присутніх звернулися заступник голови районної державної адміністрації Неля Чугаєва, начальник відділу освіти районної державної адміністрації Світлана Біла.

Виступи Юдицької Діани (Лісконогівська зош І-ІІст.) та хореографічного колективу Чайкинського навчально-виховного комплексу додали заходу урочистості та козацького духу.

Метою фестивалю є патріотичне виховання учнівської молоді, підготовка до виконання Конституційного обов’язку – захисту Вітчизни, виховання поваги до народних традицій та національних цінностей українського народу, формування здорового способу життя, зміцнення духовного і фізичного здоров’я школярів, подальшого вдосконалення форм учнівського самоврядування.

Програма проведення Фестивалю складалася з конкурсу знавців історії українського козацтва і змагань з різних видів фізичних якостей.

У змаганнях взяло участь 11 команд загальноосвітніх навчальних закладів району. Переконливу перемогу і почесне право представляти район в обласному турі змагань виборола команда Чайкинського навчально-виховного комплексу, срібним призером випробувань стали учні Дігтярівського навчально-виховного комплексу, а на третій сходинці п’єдесталу, за рішенням суддів, опинилася команда Лісконогівської ЗОШ І-ІІ ступенів.

І діти, і дорослі затамувавши подих спостерігали за козаками, які продемонстрували свою витривалість, силу, кмітливість та загартування. Під час змагань учасники занурилися в атмосферу козацтва і випробовували себе у заходах патріотичного, інтелектуального, військово-спортивного спрямування.

Вітаємо козаків зі святом, і бажаємо міцного козацького здоров’я, незламної волі до перемоги та патріотичного духу, який допоможе долати будь-які перешкоди!

За повідомленням відділу освіти районної державної адміністрації.