back

Інформація про стан роботи із зверненнями громадян протягом ІІІ кварталу 2017 року

11 жовтня 2017

За підсумками ІІІ кварталу спостерігається тенденція до збільшення кількості звернень громадян, що надійшли на адресу районної державної адміністрації в порівнянні з відповідним періодом минулого року, а саме: всього надійшло 58 (+15) звернень, порушено 58 питань.

Письмових звернень отримано 50.

На особистий прийом до виконуючого обов’язки голови районної державної адміністрації звернулося 2 громадянин. На ”Гарячій телефонній лінії” голови районної державної адміністрації за телефоном 2-12-13 зареєстровано 6 звернень.

На 1 (2%) питання відмовлено у задоволенні, на 54 (93%) питань дані роз’яснення, 2 (3%) звернення надіслано за належністю відповідно до статті 7 Закону України «Про звернення громадян», 1 (2%) звернення не підлягало розгляду відповідно до статей 8 і 17 Закону України «Про звернення громадян» - визнане анонімним.

Найбільш актуальними групами питань, з якими звертались громадяни до районної державної адміністрації, були питання: аграрної політики і земельних відносин – 12 (21%), соціального захисту – 20 (35%), комунального господарства – 10 (17%), освіти – 5 (9%), транспорту і зв'язку – 3 (5%), праці і заробітної плати - 2 (3%), охорони здоров’я – 2 (3%), забезпечення дотримання законності та охорони правопорядку, реалізації прав та свобод громадян – 2 (3%), діяльності органів місцевого самоврядування – 1 (2%), економічної, цінової, інвестиційної політики та підприємництва -1 (2%).

39 звернень надійшло до районної державної адміністрації від органів влади вищого рівня, з них адресовано: Президенту України – 1, голові обласної державної адміністрації - 2 звернення.

Надійшло 56 заяв, по 1 пропозиції та скарзі.

Питання у зверненнях стосувалися надання матеріальної допомоги, очистки річки Десна біля с. Комань, виплати одноразової допомоги учаснику АТО, призначення та невиплати коштів субсидії, отримання земельної ділянки 2 га, перебоїв у роботі камер відеоспостереження у м. Новгород-Сіверський, зменшення площі земельного паю у зв’язку із заростанням частини землі лісом та переведення таких земель до земель запасу, користування землею на території с. Ясна Поляна, відносин добросусідства між мешканцями с. Пушкарі, спилювання аварійних тополь у с. Шептаки та роботи Шептаківського сільського голови, ремонту школи у с. Грем’яч, виплати заробітної плати у червні-липні поточного року у КЗ «Новгород-Сіверська центральна районна лікарня імені І.В.Буяльського», діяльності ТОВ «Авангард», вимірювання жирності молока приймальником ПрАТ «Новгород-Сіверський сирзавод», про закриття Лизунівської ЗОШ І-ІІ ст., ремонту дороги «Костобобрів – Грем’яч», працевлаштування переселенки із зони АТО на посаду фельдшера, госпіталізації родички до лікарні, браконьєрства мешканцем міста, недотримання графіку руху шкільним автобусом у с. Лизунівка, розрахунку за виконані послуги з очистки колодязів на території Блистівської сільської ради, оформлення допомоги одиноким матерям, збереження історії села та благоустрою на могилі матері колишнього мешканця с. Бирне, дій Новгород-Сіверського міського голови стосовно мешканки міста під час особистого прийому, відміни рейсу автобуса «Новгород-Сіверський – Будо-Вороб’ївська» по вівторках та суботах, стратегії розвитку Новгород-Сіверського району.

Зареєстровано два повторні звернення. Про відсутність водопостачання у с. Комань та закриття школи у с.Лизунівка.

Всі звернення розглянуті своєчасно, заявникам відповідно до чинного законодавства були надані роз’яснення щодо порушених ними питань, вжиті заходи до їх вирішення.

Упродовж ІІІ кварталу поточного року відбулося 1 засідання постійно діючої комісії районної державної адміністрації з питань розгляду звернень громадян про надання матеріальної допомоги, розглянуто 1 заяву. Заявниці відмовлено у наданні матеріальної допомоги.

Відбувся виїзний днень-приймальня районної державної адміністрації у с.Кудлаївка Кудлаївської сільської ради. У зустрічі взяло участь 18 мешканців села, до керівництва звернулася 1 громадянка, розглянуто 2 питання стосовно оцінки земель, ремонту доріг. Питання були роз’яснені учасниками виїзного дня-приймальні.

Звернення до органів влади вищого рівня надходили від жителів сільських рад: Лісконогівської - 4, Блистівської, Ковпинської, Кудлаївської, Печенюгівської – по 3, Биринської, Бучківської, Горбівської, Дігтярівської, Команської, Ларинівської, Троїцької – по 2, Будо-Вороб'ївської, Вороб’ївської, Грем'яцької, Кам’янсько-Слобідської, Об’єднанської, Орлівської, Смяцької, Чайкинської, Шептаківської – по 1.

Інформація про стан роботи із зверненнями громадян, що надійшли на розгляд районної державної адміністрації, про хід проведення виїзних днів-приймалень, телефонних зв’язків розміщується на офіційному сайті районної державної адміністрації (novgadm.cg.gov.ua).

Інна Беденок, головний спеціаліст юридичного відділу апарату районної державної адміністрації.