back

Засідання Координаційної ради у справах дітей

14 липня 2017

13 липня, під головуванням в.о.голови районної державної адміністрації Нелі Чугаєвої відбулося засідання Координаційної ради у справах дітей.

На порядок денний були винесені наступні питання:

- Про роботу районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах протягом першого півріччя 2017 року.

- Про роботу служби у справах дітей із забезпечення прав і свобод дітей на території району за підсумками першого півріччя 2017 року.

- Про стан навчання, утримання та виховання малолітніх дітей в сім’ях, які опинились в складних життєвих обставинах та проведену роботу з відповідними сім’ями виконавчими комітетами сільських рад протягом І півріччя 2017 року с.Печенюги, с.Комань, с.Ковпинка Новгород-Сіверського району Чернігівської області.

Пприсутні заслухали змістовні доповіді начальника служби у справах дітей районної державної адміністрації Беденок О.В., директора районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Суровицької В.В., голови Печенюгівської сільської ради Череп М.А., голови Команської сільської ради Акуленко Л.О., голови Ковпинської сільської ради Надточія В.С..

По кожному питанню пройшло активне обговорення та прийняті відповідні рішення, спрямовані на те, щоб належним чином захистити права та інтереси дітей. Окремо було наголошено на необхідності підвищення ефективності діяльності органів місцевого самоврядування у сфері забезпечення прав дітей безпосередньо на території сіл району; у разі виявлення причин, які загрожують життю та здоров`ю дітей, негайно надавати повідомлення до служби у справах дітей та спільно із органами опіки та піклування місцевих рад вживати заходів щодо своєчасного відібрання дітей від батьків з подальшим їх влаштуванням до закладів соціального захисту.

За повідомленням служби у справах дітей районної державної адміністрації.