back

Стан доріг місцевого значення, автобусне сполучення, ціни на молоко залишаються найактуальнішими проблемами у житті територіальних громад Новгород-Сіверщини

13 квітня 2017

12 квітня керівництво районної державної адміністрації, її структурних підрозділів взяли участь у нараді за результатами загальних зборів (сходів) громадян за місцем проживання, які пройшли у січні-березні 2017 року. Також у проведенні наради взяли участь керівники підприємств, установ, організацій району, сільські голови, депутати районної ради.

Голова районної ради В’ячеслав Кауфман проінформував присутніх про результати загальних зборів громадян за місцем проживання у районі - 22 з 26 депутатів районної ради прозвітували перед виборцями про свою роботу у районній раді впродовж 2016 року.

На загальних зборах на адресу органів влади, керівників підприємств, організацій району громадянами висловлено ряд критичних зауважень, пропозицій, частина з яких потребує вирішення на районному рівні, інші - належать до компетенції сільських голів.

За словами Наталії Разумейко, керівника апарату районної державної адміністрації, керівництво районної державної адміністрації взяло участь у 22 загальних зборах (сходах) громадян із 37 запланованих.

Жителі сільських населених пунктів щодалі активніше долучаються до проведення таких заходів. Загалом у сходах взяли участь 2245 жителів сільських населених пунктів. Переважна більшість порушених на сходах проблемних питань стосуються повноважень сільських голів та сільських рад.

Найхарактернішими проблемними питаннями, що потребують вирішення на районному рівні є ремонт доріг місцевого значення; функціонування автобусного сполучення між населеними пунктами району; заміна опор ліній електропередач та вуличне освітлення; видалення аварійних дерев; низькі закупівельні ціни на молоко, встановлені ПрАТ "Н-Сіверський сирзавод".

Актуальним питанням, що потребує вирішення на обласному рівні залишається ремонт обласних автомобільних доріг Новгород-Сіверський-Комань-Путивськ; Горбове-Об’єднане-Блистова; Полюшкине-Будо-Вороб’ївська; Новгород-Сіверський – Бирине.

В обговоренні проблемних питань, висловлених населенням під час сходів та шляхів їх вирішення взяли участь начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, керівників підприємств, установ, організацій району, на адресу яких були висловлені певні зауваження та пропозиції.



Сектор інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю апарату районної державної адміністрації