back

До 9 травня 2017 року ветерани війни отримають разові грошові виплати, як це і передбачено законом про соціальний захист

12 квітня 2017

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 05.04.2017 року №223 «Деякі питання виплати у 2017 році разової грошової допомоги, передбаченої Закономи України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань» цього року ветерани війни – інваліди війни I групи отримають по 3 500 гривень, II групи – по 3 100 гривень, III – по 2 700 гривень. На ці виплати мають право інваліди війни та колишні малолітні (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язні концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнані інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин.

Учасники бойових дій та колишні неповнолітні (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також діти, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їх батьків, - 1 200 гривень.

Особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, - 3 500 гривень.

Членам сімей загиблих та дружинам (чоловікам) померлих інвалідів війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, буде виплачено по 600 гривень.

Учасники війни та колишні в’язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особі, які були насильно вивезені на примусові роботи, діти партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога – 500 гривень.

Право на одержання щорічної разової допомоги до 5 травня мають особи, яким відповідно до Законів України Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань» вже встановлено статус або буде встановлено не пізніше 5 травня.

Начальник відділу соціального захисту інвалідів, ветеранів та персоніфікованого обліку населення управління соціального захисту населення районної державної адміністрації В.В.Пархоменко