back

Центральна районна лікарня отримала нове сучасне обладнання

23 березня 2017

22 березня у Новгород-Сіверській центральній районній лікарні розпочав роботу цифровий мамологічний комплекс "Мадіс", який лікарня отримала 7 березня ц.р. Ознайомитись з роботою нового обладнання, зустрітись з медичним персоналом до районної лікарні завітали в.о. голови районної державної адміністрації Руслан Веремієнко, голова районної ради В'ячеслав Кауфман, заступник голови районної державної адміністрації Неля Чугаєва.

Цифровий мамологічний комплекс "Мадіс" було передано із оперативного управління Чернігівського обласного онкологічного диспансеру за рішенням сесії Чернігівської обласної ради. 9-10 березня фахівці змонтували устаткування та провели усі необхідні налаштування, а медичний персонал проходив підготовку для роботи на зазначеному обладнанні в обласному онкологічному диспансері.

- "Хворобу легше попередити, ніж її лікувати. Особливо це стосується злоякісних новоутворень. Одне з таких - рак молочної залози, відноситься до захворювань, які можна діагностувати на ранніх стадіях та своєчасно проводити лікування і оздоровлення. В онкологічному кабінеті поліклінічного відділення наразі перебуває на диспансерному обліку 83 жінки, четверо із яких взято на облік у поточному році," - зазначила головний лікар центральної районної лікарні Світлана Шам.

За її словами, зазначене обладнання дозволить діагностувати передракові захворювання та злоякісні пухлини на ранніх стадіях у мешканок нашого району. Відтак є можливість розпочати і проводити скринінгові обстеження жінок району на виявлення раку молочної залози. Потрапити га мамографічне обстеження буде можливим за направленням лікаря-гінеколога або сімейного лікаря. Сільське населення прийматиметься у першу половину дня, міське - у другу.


Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації