back

Чернігівщина долучається до Всеукраїнської спартакіади «Сила духу»

20 березня 2017

Цьогоріч уже вп’яте в країні стартує спартакіада серед потерпілих на виробництві осіб. Організатором спортивних змагань для «сильних духом» традиційно виступив Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України.

Мета заходу – залучення людей, які зазнали профзахворювань та фізичних ушкоджень на виробництві, до активного громадського життя, надання їм допомоги у психологічній, фізичній та соціальній реабілітації, розвиток їх самодостатності, а також укріплення віри у власні сили.

Відбірні змагання серед потерпілих у ході робочих процесів жителів Чернігівщини заплановані на 20 квітня. Захід відбудеться на базі дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з лижного спорту в місті Чернігові (вул. Малиновського, 59). Його учасники боротимуться за перемогу в шести видах спорту – з армспорту, бомбаскету, гирьового спорту, дартсу, настільного тенісу, шахів.

Управління виконавчої дирекції Фонду в області запрошує всіх бажаючих інвалідів праці Чернігівщини взяти участь у відбірному турі спартакіади. Переможці відстоюватимуть честь області на рівні країни.

Фінальні змагання V Всеукраїнської спартакіади «Сила духу» відбудуться у червні поточного року в Одесі.

– Життя щоденно вимагає від людей з обмеженими можливостями неабиякої стійкості, рішучості й відваги. На допомогу завжди приходить спорт, який зцілює тіло, дозволяє виявити найкращі людські якості та емоції. Учасники змагань надихають своїм прикладом усіх, хто втратив здоров’я внаслідок трудового каліцтва, до фізичного самовдосконалення та демонструють суспільству гарний приклад для наслідування, – зазначає начальник Управління виконавчої дирекції Фонду в області Володимир Нашиванько.



Довідково.

Нині на обліку у відділеннях Фонду Чернігівщини перебувають більше 3700 потерпілих на виробництві, які щомісячно одержують належні їм страхові виплати.

У відбірних змаганнях щороку беруть участь понад 100 представників з усієї області.

За підсумками Всеукраїнських спартакіад минулих років у загальнокомандному заліку збірна Чернігівщини завжди була в десятці сильніших команд країни. Зокрема, займала 6-е та 7-е місця, здобувала командні кубки з армспорту, бомбаскету, гирьового спорту та дартсу.

Серед активних учасників проведення змагань – члени Чернігівської громадської організації «Союз інвалідів від трудового каліцтва та професійних захворювань».


За інформацією Управління виконавчої дирекції Фонду
соціального страхування від нещасних випадків на виробництві
та професійних захворювань України у Чернігівській області