back

14 березня у районі відзначили День українського добровольця

14 березня 2017

14 березня керівництво районної державної адміністрації, районної ради, представники громадської організації "Учасники антитерористичної операції Новгород-Сіверщини" поклали квіти до пам'ятного знаку загиблим учасникам АТО у Новгороді-Сіверському.

17 січня 2017 року Верховна Рада прийняла постанову про створення нового свята - Дня українського добровольця.

Звертаючись до присутніх заступник голови районної державної адміністрації Неля Чугаєва зазначила, що добровольчий рух мав велике значення для стримання у 2014 році військової агресії на Сході країни.

За її словами у навчальних закладах району з цієї нагоди пройшли відповідні виховні заходи.

Учнівські та педагогічні колективи Будо-Вороб'ївського, Печенюгівського навчально-виховних комплексів, Лісконогівської, Лосківської ЗОШ І-ІІ ступенів вшанували пам’ять громадян, що загинули, відстоюючи незалежність та територіальну цілісність під час антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях, та поклали квіти до меморіальних дошок загиблих воїнів у зоні АТО.

Учитель української мови та літератури Дігтярівського навчально-виховного комплексу Наталія Коваленко провела зустріч із учасником АТО Сергієм Кролем. У Будо-Вороб’ївському навчально-виховному комплексі відбулася зустріч учнів з учасником бойових дій в зоні АТО Володимиром Камкою, який добровільно пішов захищати цілісність та незалежність України. У Кам’янсько-Слобідській ЗОШ І-ІІ ступенів учні взяли участь у літературно-музичній композиції «Молитва за Україну», на яку був запрошений учасник АТО Микола Чмигальов.

У Чайкинському навчально-виховному комплексі відбувся виховний захід «День добровольця в Україні» з елементами флешмобу.

Учні Лизунівської ЗОШ І-ІІ ступенів переглянули презентації «Формування добровольчих загонів» та взяли участь в обговоренні теми «Добровольчі загони – передова лінія захисту Батьківщини».

У школах району організований показ документальних фільмів «Участь добровольців у подіях на Сході», "Добровольці Божої чоти" (Режисер Л. Кантер, І. Ясній - Україна. 2015 рік), присвячених патріотизму та мужності громадян, які у листопаді 2013 року - лютому 2014 року стали на захист демократичних цінностей.

За інформацією відділу освіти районної державної адміністрації