back

20 лютого - День Героїв Небесної Сотні

17 лютого 2017

Шановні Новгород-Сіверці! Дорогі земляки!

20 лютого в Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні – на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

20 лютого 2014 року стало вирішальним днем для історії України та Європи. В цей день Українці сказали рішуче "Ні!" імперському плану колонізації України, відродженню тоталітарного СРСР та розділенню Європи. Україна обрала незалежність і європейський демократичний шлях розвитку.

Цей день став для нас назавжди пам’ятним – Днем Героїв Небесної Сотні. Український народ вкотре підтвердив свою щиру відданість ідеалам свободи та справедливості, в ім’я побудови демократичної, справедливої та заможної української держави, за яку впродовж останніх сімсот літ віддали життя десятки мільйонів Героїв.

Майдан змінив свідомість людей. Більше того – на сторожі совісті кожного українця поставив Героїв з Небесної Сотні. Вони віддали життя за те, щоб ми отримали шанс жити в іншій країні. Віримо, що їхня жертва не була марною.

Дякуємо Вам, Герої України! Ви назавжди у наших серцях…

Руслан Веремієнко, голова районної державної адміністрації