back

У райдержадміністрації проаналізовано стан роботи зі зверненнями громадян

20 жовтня 2010

Протягом ІІІ кварталу 2010 року до районної державної адміністрації від громадян надійшло 109 звернень, що на 33% більше ніж за відповідний період минулого року. Із загальної кількості звернень 44% звернень надійшло поштою, 34% - на особистому прийомі, 22% - під час виїзних днів-приймалень. Повний текст >>>


Протягом липня-серпня поточного року проводилися сеанси прямого телефонного зв"язку з населенням району, серед них першого заступника голови райдержадміністрації, начальника управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, начальника служби у справах дітей райдержадміністрації. Було вислухано 9 громадян, які порушили 9 питань, з них 3 вирішено позитивно, на інші питання надано роз"яснення.


87% авторів звернень складають найбільш соціально незахищені категорії громадян, а саме: пенсіонери, інваліди, учасники війни та бойових дій, діти війни, члени багатодітних сімей, учасники ліквідації наслідків аварії Чорнобильської АЕС.


Найбільша кількість звернень (51%) надійшла від мешканців міста, мешканців населених пунктів Лісконогівської, Кіровської, Кам"янсько-Слобідської сільських рад (22%).


У зверненнях було порушено 116 питань. Значна частина питань стосувалась соціального захисту – 22%, земельних відносин - 22%, комунального господарства – 17%, роботи транспорту і телефонного зв"язку – 10%.


Протягом звітного періоду згідно з розпорядженнями голови райдержадміністрації у зв"язку з тяжким матеріальним становищем та на лікування жителям району надано 2352,83 грн матеріальної допомоги.


Аналіз звернень громадян свідчить, що в багатьох випадках питання, з якими громадяни звертаються до голови районної державної адміністрації, повинні вирішуватись і можуть бути реально вирішені на місцях, без втручання голови районної державної адміністрації, а отже, питання налагодження дієвої взаємодії органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування в роботі із зверненнями громадян залишається актуальним.